ZORG VOOR DE ANDER BEGINT BIJ ZORG VOOR JEZELF
DINSDAG 21 EN 28 NOVEMBER 2017

 

Leerdoel
Stress en werkdruk zijn ook in de zorgsector een toenemend probleem. De mogelijke gevolgen zijn gekend: personeelsverloop, burn-out, spanningen, conflicten, … Om goed voor een ander te zorgen is het belangrijk om zelf voldoende draagkracht te hebben. Mindfulness kan ons daarbij helpen. Mindful zijn houdt in dat er geregeld wordt stilgestaan bij de eigen beleving, motivaties en persoonlijke mogelijkheden en grenzen. Mindfulness behelst een basishouding die de zorgverlener kan ontwikkelen om bewuster om te gaan met zichzelf om zo nog beter de stap te kunnen zetten naar de ander. In het kader van zelfzorg en werkbaarder werk betekent mindfulness absoluut een meerwaarde voor elke zorgverlener.

Doelgroep
Medewerkers, leidinggevenden en directies uit de zorgsector.

Inhoud
Tijdens deze intensieve tweedaagse training worden basisoefeningen afgewisseld met theorie en uitwisseling van ervaringen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de automatische piloot, omgaan met grenzen, uitdagingen bewust beantwoorden en hoe zorg ik het beste voor mezelf. Je leert opmerkzaam zijn voor wat je denkt, voelt en ervaart. Hierdoor kun je geconcentreerder en met meer focus werken.

Gezien er veel praktische oefeningen zijn, neemt elke deelnemer zelf een oefenmatje mee.

Trainer


Silvia Dumazy

Kostprijs
€ 240

Hierin zit inbegrepen: opleiding, cursusmateriaal, attest van deelname, dranken én broodjeslunch.
Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW volgens artikel 44 van het BTW-Wetboek.

Inschrijven
Inschrijven kan tot 10 november 2017 via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opgelet! Het aantal inschrijvingen is gelimiteerd. Gezien de interactieve vorm van deze opleiding en de oefenmomenten worden maximaal 15 deelnemers toegelaten.
De inschrijving is pas definitief bij overschrijving van het bedrag op rekeningnummer IBAN BE86 7380 0193 3150 (BIC KREDBEBB) met vermelding ‘naam – organisatie – opleiding zorg voor jezelf’.
De betaalde factuur wordt achteraf opgestuurd.

Datum
De training is gespreid over 2 dagen, met huiswerk tussenin.

Dinsdag 21 november en dinsdag 28 november 2017 telkens van 9u tot 16u.

Locatie
EPO2
Blokkestraat 29A  

8550 ZWEVEGEM

Meer informatie over EPO2 en een wegbeschrijving (gebouw Groep Ubuntu) kan je vinden op www.epo2.org

logoepo2.jpg